Pangasius

• Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
• Snijd de pangasiusfilets in brede repen en meng ze in een diep bord met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie.
• Roerbak de partjes ui 2 minuten in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Schep de gekruide pangasius erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak alles nog 2 minuten.
• Verwarm de spinazie in een pan met 1 eetlepel olijfolie en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de spaghetti af.
• Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep eerst de spinazie erop en dan de pangasiusfilet met ui en tomaatjes.


 
Spaghetti met pittige pangasius
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 545 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g (diepvries) pangasiusfilet, ontdooid
  • 300 g spaghetti
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ eetlepel pikante paprikapoeder
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1, ui, in partjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 600 g panklare spinazie


  • • Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
    • Snijd de pangasiusfilets in brede repen en meng ze in een diep bord met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie.
    • Roerbak de partjes ui 2 minuten in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Schep de gekruide pangasius erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak alles nog 2 minuten.
    • Verwarm de spinazie in een pan met 1 eetlepel olijfolie en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de spaghetti af.
    • Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep eerst de spinazie erop en dan de pangasiusfilet met ui en tomaatjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden