Pangasius

• Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
• Snijd de pangasiusfilets in brede repen en meng ze in een diep bord met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie.
• Roerbak de partjes ui 2 minuten in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Schep de gekruide pangasius erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak alles nog 2 minuten.
• Verwarm de spinazie in een pan met 1 eetlepel olijfolie en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de spaghetti af.
• Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep eerst de spinazie erop en dan de pangasiusfilet met ui en tomaatjes.


 
Spaghetti met pittige pangasius
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 545 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g (diepvries) pangasiusfilet, ontdooid
  • 300 g spaghetti
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ eetlepel pikante paprikapoeder
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1, ui, in partjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 600 g panklare spinazie


  • • Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
    • Snijd de pangasiusfilets in brede repen en meng ze in een diep bord met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie.
    • Roerbak de partjes ui 2 minuten in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Schep de gekruide pangasius erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak alles nog 2 minuten.
    • Verwarm de spinazie in een pan met 1 eetlepel olijfolie en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de spaghetti af.
    • Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep eerst de spinazie erop en dan de pangasiusfilet met ui en tomaatjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Panzanella met gerookte makreelfilets
    Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden