Pangasius

• Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
• Snijd de pangasiusfilets in brede repen en meng ze in een diep bord met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie.
• Roerbak de partjes ui 2 minuten in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Schep de gekruide pangasius erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak alles nog 2 minuten.
• Verwarm de spinazie in een pan met 1 eetlepel olijfolie en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de spaghetti af.
• Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep eerst de spinazie erop en dan de pangasiusfilet met ui en tomaatjes.


 
Spaghetti met pittige pangasius
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 545 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g (diepvries) pangasiusfilet, ontdooid
  • 300 g spaghetti
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ eetlepel pikante paprikapoeder
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1, ui, in partjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 600 g panklare spinazie


  • • Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
    • Snijd de pangasiusfilets in brede repen en meng ze in een diep bord met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie.
    • Roerbak de partjes ui 2 minuten in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Schep de gekruide pangasius erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak alles nog 2 minuten.
    • Verwarm de spinazie in een pan met 1 eetlepel olijfolie en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de spaghetti af.
    • Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep eerst de spinazie erop en dan de pangasiusfilet met ui en tomaatjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Visflensjes
    Meng de surimi met de mayonaise, de ketchup en de geraspte wortel. Doe de pannenkoekenmix in een sch... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden