Gamba

Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie en bestrijk de garnalen rondom met het mengsel. Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco. Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin. Serveer ze met de saus.

Lekker met warm maïsbrood.

Tip: de garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.


 
Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 61 kCalO
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 200 gram grote gepelde garnalen
  • 8 satéstokjes
  • 2 theelepels citroensap
  • tabasco
  • 1 eetlepel sla- of olijfolie
  • 4 bolletjes gember
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal)


  • Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie en bestrijk de garnalen rondom met het mengsel. Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco. Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin. Serveer ze met de saus.

    Lekker met warm maïsbrood.

    Tip: de garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde tilapiafilet met grove tapenade
    Wrijf de tilapiafilets in met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de tilapiafile... Lees verder
    Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
    Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Gebakken scholfilet met prei
    Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden