Gamba

Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie en bestrijk de garnalen rondom met het mengsel. Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco. Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin. Serveer ze met de saus.

Lekker met warm ma√Įsbrood.

Tip: de garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.


 
Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 61 kCalO
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 200 gram grote gepelde garnalen
  • 8 sat√©stokjes
  • 2 theelepels citroensap
  • tabasco
  • 1 eetlepel sla- of olijfolie
  • 4 bolletjes gember
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Dar√©gal)


  • Prik de garnalen aan de sat√©stokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie en bestrijk de garnalen rondom met het mengsel. Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco. Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin. Serveer ze met de saus.

    Lekker met warm ma√Įsbrood.

    Tip: de garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Venkelsoep met wilde zalm
    Snijd de venkelknollen in repen, verwijder de stelen en bewaar het loof voor de garnering. Maak de u... Lees verder
    Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel
    Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water,... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden