Gamba

Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie en bestrijk de garnalen rondom met het mengsel. Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco. Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin. Serveer ze met de saus.

Lekker met warm ma√Įsbrood.

Tip: de garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.


 
Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 61 kCalO
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 200 gram grote gepelde garnalen
  • 8 sat√©stokjes
  • 2 theelepels citroensap
  • tabasco
  • 1 eetlepel sla- of olijfolie
  • 4 bolletjes gember
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Dar√©gal)


  • Prik de garnalen aan de sat√©stokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie en bestrijk de garnalen rondom met het mengsel. Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco. Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin. Serveer ze met de saus.

    Lekker met warm ma√Įsbrood.

    Tip: de garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Koolvisfilet in Spaanse tomatensaus
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten in water met zout in ... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden