Tonijn

Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.

Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.

Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.


 
Tonijncarpaccio met rucolapesto
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 355 kCal
• Bereidingstijd: > 60 min
Ingrediënten:
  • 250 g tonijnfilet (stuk, sushi-kwaliteit)
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 1 teen knoflook
  • 8-9 el olijfolie extra vierge
  • 50 g Parmezaanse kaas (stukje)


  • Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.

    Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.

    Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden