Tonijn

Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.

Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.

Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.


 
Tonijncarpaccio met rucolapesto
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 355 kCal
• Bereidingstijd: > 60 min
Ingrediënten:
  • 250 g tonijnfilet (stuk, sushi-kwaliteit)
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 1 teen knoflook
  • 8-9 el olijfolie extra vierge
  • 50 g Parmezaanse kaas (stukje)


  • Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.

    Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.

    Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken schol met basilicumsaus
    Doe het basilicum met steeltjes in de keukenmachine en voeg de azijn en 2-3 eetlepels water toe. Je ... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
    Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snij... Lees verder
    Forel met tomaat en venkel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Ma... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden