Tonijn

Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.

Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.

Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.


 
Tonijncarpaccio met rucolapesto
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 355 kCal
• Bereidingstijd: > 60 min
Ingrediënten:
  • 250 g tonijnfilet (stuk, sushi-kwaliteit)
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 1 teen knoflook
  • 8-9 el olijfolie extra vierge
  • 50 g Parmezaanse kaas (stukje)


  • Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.

    Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.

    Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
    Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Rodekoolsalade met makreel
    Kook in een steelpan het appelsap met de rozijnen 2 minuten op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoele... Lees verder
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden