Kabeljauw

Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee.

Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg de blikken tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes.

Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus over en bestrooi met wat basilicumblaadjes.


 
Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 490 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 400 g kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 tl kappertjes
  • handvol basilicumblaadjes


  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee.

    Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg de blikken tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes.

    Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.

    Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus over en bestrooi met wat basilicumblaadjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Koolvisfilet in Spaanse tomatensaus
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten in water met zout in ... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden