Kabeljauw

Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee.

Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg de blikken tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes.

Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus over en bestrooi met wat basilicumblaadjes.


 
Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 490 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 400 g kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (├á 400 g)
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 tl kappertjes
  • handvol basilicumblaadjes


  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee.

    Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg de blikken tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes.

    Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.

    Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus over en bestrooi met wat basilicumblaadjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schelvis met kruiden en citroen
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de... Lees verder
    Rolletjes van haring met mosterd-zure roomsaus
    Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de ... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden