Kabeljauw

Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee.

Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg de blikken tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes.

Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus over en bestrooi met wat basilicumblaadjes.


 
Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 490 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 400 g kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (Ă  400 g)
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 tl kappertjes
  • handvol basilicumblaadjes


  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee.

    Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg de blikken tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes.

    Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.

    Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus over en bestrooi met wat basilicumblaadjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schelvis met kruiden en citroen
    Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ÂșC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrĂšme
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden