|
|
|
|
|
Hartige muffins met Hollandse garnalen |
|
|
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 380 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
250 gram Hollandse garnalen 150 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 1 ei 150 ml yoghurt 3 eetlepels olijfolie 25 gram verse bieslook (fijngeknipt) 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel yoghurtmayonaise 1 eetlepel verse basilicum (fijngehakt) 75 gram rucola Zout en versgemalen peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kaas, een snufje zout en peper naar smaak door elkaar. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag. Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de garnalen erdoor. Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel de garnalen tussen de muffins.
Tip: vervang de muffins door plakjes ciabatta met olijven.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoe... Lees verder |
|
Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder |
|
Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder |
|
Schelvis met kruiden en citroen
Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de... Lees verder |
|
Krokante doradefilet met citroen-knoflookroom
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Breng in een steelpan de ... Lees verder |
|
Pikante kabeljauw met wilde rijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder |
|
Garnalen-krabkoekjes
Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | | |