Hollandse garnaal

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
Kook intussen de doperwtjes 2–3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de boter (houd een beetje boter achter) op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, doperwtjes en rasp toe. Laat dit een minuutje bakken en zet het opzij.
Schep de pasta, het citroensap en de rest van de boter door de garnaaltjes. Breng op smaak met zout en peper. Als de pasta te droog is, doe er dan nog wat van het kookvocht bij.


 
Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
• Borrelhapje / Amuse voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 200 g fettuccine
  • 150 g doperwtjes
  • 50 g boter
  • 2–3 tenen knoflook, geperst
  • 100 g Noordzeegarnaaltjes
  • rasp en sap van 1 citroen
  • blaadjes van 1 klein bosje munt, fijngehakt


  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
    Kook intussen de doperwtjes 2–3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de boter (houd een beetje boter achter) op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, doperwtjes en rasp toe. Laat dit een minuutje bakken en zet het opzij.
    Schep de pasta, het citroensap en de rest van de boter door de garnaaltjes. Breng op smaak met zout en peper. Als de pasta te droog is, doe er dan nog wat van het kookvocht bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200°C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Carpaccio van heilbot met tomatengazpacho
    Leg de visfilets naast elkaar tussen twee vellen plasticfolie en druk ze met een deegroller voorzich... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden