Hollandse garnaal

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
Kook intussen de doperwtjes 2–3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de boter (houd een beetje boter achter) op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, doperwtjes en rasp toe. Laat dit een minuutje bakken en zet het opzij.
Schep de pasta, het citroensap en de rest van de boter door de garnaaltjes. Breng op smaak met zout en peper. Als de pasta te droog is, doe er dan nog wat van het kookvocht bij.


 
Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
• Borrelhapje / Amuse voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 200 g fettuccine
  • 150 g doperwtjes
  • 50 g boter
  • 2–3 tenen knoflook, geperst
  • 100 g Noordzeegarnaaltjes
  • rasp en sap van 1 citroen
  • blaadjes van 1 klein bosje munt, fijngehakt


  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
    Kook intussen de doperwtjes 2–3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de boter (houd een beetje boter achter) op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, doperwtjes en rasp toe. Laat dit een minuutje bakken en zet het opzij.
    Schep de pasta, het citroensap en de rest van de boter door de garnaaltjes. Breng op smaak met zout en peper. Als de pasta te droog is, doe er dan nog wat van het kookvocht bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scholfilets met amandelen en munt
    Verwarm de oven voor op 220 °C. Wrijf de scholfilets in met zout en peper en bestrijk de witte kant... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Visclafoutis
    Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerr... Lees verder
    Penne met Hollandse garnalen
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Haringtartaar met Zaanse mosterd
    Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de pete... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden