Hollandse garnaal

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
Kook intussen de doperwtjes 2–3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de boter (houd een beetje boter achter) op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, doperwtjes en rasp toe. Laat dit een minuutje bakken en zet het opzij.
Schep de pasta, het citroensap en de rest van de boter door de garnaaltjes. Breng op smaak met zout en peper. Als de pasta te droog is, doe er dan nog wat van het kookvocht bij.


 
Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
• Borrelhapje / Amuse voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 200 g fettuccine
  • 150 g doperwtjes
  • 50 g boter
  • 2–3 tenen knoflook, geperst
  • 100 g Noordzeegarnaaltjes
  • rasp en sap van 1 citroen
  • blaadjes van 1 klein bosje munt, fijngehakt


  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
    Kook intussen de doperwtjes 2–3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de boter (houd een beetje boter achter) op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, doperwtjes en rasp toe. Laat dit een minuutje bakken en zet het opzij.
    Schep de pasta, het citroensap en de rest van de boter door de garnaaltjes. Breng op smaak met zout en peper. Als de pasta te droog is, doe er dan nog wat van het kookvocht bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Palingsalade met citroendressing
    Snijd de palingfilet in stukjes van 1 cm. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Hussel de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden