Koolvis

Kook de krieltjes 5 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Bestrooi de koolvis met peper en limoenrasp en omwikkel met de pancetta.

Leg de filets in een ovenschaal. Bestrooi de aardappeltjes en tomaatjes met zout en peper, olijfolie en rozemarijnnaaldjes en leg ze bij de vis in de ovenschaal.

Bak het geheel in 15 tot 20 minuten gaar.


 
Koolvis met rozemarijnaardappeltjes uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 koolvisfilets
  • Rasp van 1 limoen
  • 8 plakjes Pancetta
  • 250 gram tros-kerstomaatje
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • 2 takjes rozemarijn, de naaldjes
  • 0,5 dl olijfolie
  • Peper en zout


  • Kook de krieltjes 5 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Bestrooi de koolvis met peper en limoenrasp en omwikkel met de pancetta.

    Leg de filets in een ovenschaal. Bestrooi de aardappeltjes en tomaatjes met zout en peper, olijfolie en rozemarijnnaaldjes en leg ze bij de vis in de ovenschaal.

    Bak het geheel in 15 tot 20 minuten gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Krokante doradefilet met citroen-knoflookroom
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Breng in een steelpan de ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden