Hollandse garnaal

Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel citroensap, ¬Ĺ eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak en laat ze zo even staan. Maak de peultjes schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, hierdoor blijven ze mooi groen. Snijd de paprika‚Äôs in lange repen van 1 cm breed en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de paprikarepen met de plakjes knoflook in een grillpan mooi bruin en gaar, schep ze af en toe om. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Klop in een kom de rest van de olijfolie met 1- 1¬Ĺ eetlepel citroensap en zout en peper tot een dressing en schep de peultjes en paprika met knoflook erdoor. Meng op het laatst ook de blaadjes basilicum er luchtig door. Schep de salade op vier borden en verdeel de garnalen erover.

Lekker met ciabatta of stokbrood.


 
Zomerse salade met Hollandse garnalen
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 130 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 150 gram peultjes of sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook (in plakjes)
  • 30 gram verse basilicum
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • Alternatief: vervang de Hollandse garnalen door grote rauwe garnalen en rooster ze met de groente in de grillpan.


  • Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel citroensap, ¬Ĺ eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak en laat ze zo even staan. Maak de peultjes schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, hierdoor blijven ze mooi groen. Snijd de paprika‚Äôs in lange repen van 1 cm breed en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de paprikarepen met de plakjes knoflook in een grillpan mooi bruin en gaar, schep ze af en toe om. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Klop in een kom de rest van de olijfolie met 1- 1¬Ĺ eetlepel citroensap en zout en peper tot een dressing en schep de peultjes en paprika met knoflook erdoor. Meng op het laatst ook de blaadjes basilicum er luchtig door. Schep de salade op vier borden en verdeel de garnalen erover.

    Lekker met ciabatta of stokbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schol met tomaten-olijvensaus en courgette
    Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geper... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
    Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saff... Lees verder
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden