Hollandse garnaal

Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel citroensap, ¬Ĺ eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak en laat ze zo even staan. Maak de peultjes schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, hierdoor blijven ze mooi groen. Snijd de paprika‚Äôs in lange repen van 1 cm breed en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de paprikarepen met de plakjes knoflook in een grillpan mooi bruin en gaar, schep ze af en toe om. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Klop in een kom de rest van de olijfolie met 1- 1¬Ĺ eetlepel citroensap en zout en peper tot een dressing en schep de peultjes en paprika met knoflook erdoor. Meng op het laatst ook de blaadjes basilicum er luchtig door. Schep de salade op vier borden en verdeel de garnalen erover.

Lekker met ciabatta of stokbrood.


 
Zomerse salade met Hollandse garnalen
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 130 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 150 gram peultjes of sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook (in plakjes)
  • 30 gram verse basilicum
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • Alternatief: vervang de Hollandse garnalen door grote rauwe garnalen en rooster ze met de groente in de grillpan.


  • Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel citroensap, ¬Ĺ eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak en laat ze zo even staan. Maak de peultjes schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, hierdoor blijven ze mooi groen. Snijd de paprika‚Äôs in lange repen van 1 cm breed en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de paprikarepen met de plakjes knoflook in een grillpan mooi bruin en gaar, schep ze af en toe om. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Klop in een kom de rest van de olijfolie met 1- 1¬Ĺ eetlepel citroensap en zout en peper tot een dressing en schep de peultjes en paprika met knoflook erdoor. Meng op het laatst ook de blaadjes basilicum er luchtig door. Schep de salade op vier borden en verdeel de garnalen erover.

    Lekker met ciabatta of stokbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schol met tomaten-olijvensaus en courgette
    Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geper... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden