Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak het mengsel op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Knip de bieslook fijn en roer 2 eetlepels door het eimengsel. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk als de boter gesmolten maar niet bruin is, de helft van het eimengsel in de pan. Roer met een siliconen spatel het mengsel voortdurend over de bodem van de pan. Het ei gaat dan langzaam stollen, het mag niet tĂ© droog worden! Roer er tenslotte de helft van de garnalen en truffeltapenade door. Houd het warm in een afgedekt schaaltje en bak vervolgens de rest. Snijd de bovenkant van de broodjes af, haal al het witte broodkruim eruit zodat een kommetje ontstaat. Serveer het garnalenroerei in de ‘broodkommetjes’ bestrooid met nog wat bieslook, versgemalen peper en eventueel wat extra truffeltapenade.


 
Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
• Brunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 harde broodjes
  • 6 eieren
  • room of melk
  • versgemalen peper en zout
  • bieslook
  • boter
  • 200 gram garnalen
  • 2 eetlepels truffeltapenade


  • Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak het mengsel op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Knip de bieslook fijn en roer 2 eetlepels door het eimengsel. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk als de boter gesmolten maar niet bruin is, de helft van het eimengsel in de pan. Roer met een siliconen spatel het mengsel voortdurend over de bodem van de pan. Het ei gaat dan langzaam stollen, het mag niet tĂ© droog worden! Roer er tenslotte de helft van de garnalen en truffeltapenade door. Houd het warm in een afgedekt schaaltje en bak vervolgens de rest. Snijd de bovenkant van de broodjes af, haal al het witte broodkruim eruit zodat een kommetje ontstaat. Serveer het garnalenroerei in de ‘broodkommetjes’ bestrooid met nog wat bieslook, versgemalen peper en eventueel wat extra truffeltapenade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden