Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak het mengsel op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Knip de bieslook fijn en roer 2 eetlepels door het eimengsel. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk als de boter gesmolten maar niet bruin is, de helft van het eimengsel in de pan. Roer met een siliconen spatel het mengsel voortdurend over de bodem van de pan. Het ei gaat dan langzaam stollen, het mag niet tĂ© droog worden! Roer er tenslotte de helft van de garnalen en truffeltapenade door. Houd het warm in een afgedekt schaaltje en bak vervolgens de rest. Snijd de bovenkant van de broodjes af, haal al het witte broodkruim eruit zodat een kommetje ontstaat. Serveer het garnalenroerei in de ‘broodkommetjes’ bestrooid met nog wat bieslook, versgemalen peper en eventueel wat extra truffeltapenade.


 
Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
• Brunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 harde broodjes
  • 6 eieren
  • room of melk
  • versgemalen peper en zout
  • bieslook
  • boter
  • 200 gram garnalen
  • 2 eetlepels truffeltapenade


  • Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak het mengsel op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Knip de bieslook fijn en roer 2 eetlepels door het eimengsel. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk als de boter gesmolten maar niet bruin is, de helft van het eimengsel in de pan. Roer met een siliconen spatel het mengsel voortdurend over de bodem van de pan. Het ei gaat dan langzaam stollen, het mag niet tĂ© droog worden! Roer er tenslotte de helft van de garnalen en truffeltapenade door. Houd het warm in een afgedekt schaaltje en bak vervolgens de rest. Snijd de bovenkant van de broodjes af, haal al het witte broodkruim eruit zodat een kommetje ontstaat. Serveer het garnalenroerei in de ‘broodkommetjes’ bestrooid met nog wat bieslook, versgemalen peper en eventueel wat extra truffeltapenade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
    Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomaten... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden