Makreel

Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in kokend water in 8 minuten hard, spoel ze direct koud onder koud stromend water. Pel de eieren, snijd ze in grove stukjes, doe ze samen met de los geplukte makreel, fijngehakte sjalotjes, zilveruitjes, mayonaise en fijngehakte dille in een kom. Roer de makreel-/eiersalade goed door elkaar. Zet afgedekt weg in de koelkast. Maak ondertussen de avocado’s schoon, snijd ze in dunne plakjes en pers er 1 limoen boven uit. Beleg iedere wrap eerst met wat Romaine sla, plakjes avocado en verdeel er dan de makreel-/eiersalade over. Rasp tenslotte nog wat limoenschil er boven en rol de wraps op. Steek ze vast met een prikkertje.


 
Homemade makreel-/eiersalade wraps
• Brunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 gerookte makreel
  • 4 eieren
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels kleine zilveruitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 flinke eetlepel fijngehakte dille
  • vers gemalen peper
  • snufje zout
  • 2 avocado’s
  • 8 kleine wraps
  • 2 limoenen
  • Romaine sla


  • Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in kokend water in 8 minuten hard, spoel ze direct koud onder koud stromend water. Pel de eieren, snijd ze in grove stukjes, doe ze samen met de los geplukte makreel, fijngehakte sjalotjes, zilveruitjes, mayonaise en fijngehakte dille in een kom. Roer de makreel-/eiersalade goed door elkaar. Zet afgedekt weg in de koelkast. Maak ondertussen de avocado’s schoon, snijd ze in dunne plakjes en pers er 1 limoen boven uit. Beleg iedere wrap eerst met wat Romaine sla, plakjes avocado en verdeel er dan de makreel-/eiersalade over. Rasp tenslotte nog wat limoenschil er boven en rol de wraps op. Steek ze vast met een prikkertje.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    Mosselsoep uit Dijon
    Snijd de ui, de knoflook en de venkel in zeer kleine stukjes. (houd het groen apart voor de garnerin... Lees verder
    Caribische roodbaars
    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de p... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Gerookte makreel met bleekselderij en citroensaus
    Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Maak de makreel schoon, verwijder vel en graatjes. Leg de s... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden